Wyszukaj motocykl

resetuj szukaj

Kategorie

Producenci

Koszyk  

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Realizuj zamówienie

Wniosek Credit Agricole

Szukaj

Polityka Prywatności – serwisu www.akcesoriamotocyklowe.pl

Usługodawca Usługi:

M&M Motocykle spółka cywilna Marcin Ogorzałek, Michał Damasiewicz ul. Ignacego Paderewskiego 18, 33-300 Nowy Sącz Nip. 734-31-78-907 Regon 120297323 M&M Motocykle zastrzega sobie prawo redagowania i dokonywania zmian w treści Polityki Prywatności. Użytkownik przyjmuje do wiadomości, że obowiązuje go aktualna Polityka Prywatności widoczna pod adresem www.akcesoriamotocyklowe.pl

Jeśli Użytkownik nie zgadza się z treścią niniejszej Polityki Prywatności proszony jest o opuszczenie serwisu www.akcesoriamotocyklowe.pl.


W celu uzyskania pełnego dostępu do treści i usług oferowanych przez nas w serwisie, niezbędne wskazane jest dokonanie przez użytkownika rejestracji w portalu poprzez wypełnienie formularza rejestracyjnego. Rejestracja umożliwi użytkownikowi zakup towarów i usług. Formularz zawiera szereg kategorii obejmujących między innymi dane pozwalające na określenie tożsamości użytkownika (dane osobowe). W celu świadczenia na rzecz użytkowników niektórych usług drogą elektroniczną na stronach Serwisu M&M Motocykle może zbierać i przetwarzać dane osobowe użytkowników w sposób inny niż rejestracja.

Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym, jak również inne zebrane przez nas dane osobowe użytkowników przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez użytkownika zezwolenia oraz wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.)oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204).

Zbiór zgromadzonych danych osobowych użytkowników traktowany jest jako wydzielona zabezpieczona baza danych. Dostęp do danych osobowych posiadają jedynie upoważnieni pracownicy M&M Motocykle. Ponadto ochronę danych osobowych podczas ich przekazywania zapewnia stosowany przez nas 128-bitowy protokół bezpieczeństwa SSL.

M&M Motocykle jako administrator danych osobowych zastrzega sobie prawo powierzenia przetwarzania tych danych innym podmiotom w trybie art. 31 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

Prawo do weryfikacji, modyfikacji i usunięcia danych osobowych

Każdemu użytkownikowi, który wypełnił formularz rejestracyjny czy w inny sposób udostępnił nam swoje dane osobowe zapewniamy dostęp do dotyczących go danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też usunięcia.

Zakres udostępniania informacji o użytkowniku

 M&M Motocykle nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika w związku z realizacją umowy sprzedaży towarów i usług i dostarczenia w określony przez Użytkownika sposób, lub też na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

M&M Motocykle oświadcza, iż niezależnie od procedur rejestracji M&M Motocykle  gromadzi informacje dotyczące połączenia urządzenia końcowego użytkownika z infrastrukturą techniczną M&M Motocykle, usługami, w tym: informacje dotyczące komputera i logowania tzw. logi systemowe zawierające datę, czas wizyty, i nr IP komputera, z którego nastąpiło połączenie, oraz dane na temat statystyki oglądalności stron, ruchu do i z poszczególnych witryn. Powyższe działania mają na celu udoskonalenie Serwisów oraz dostosowywania ich do potrzeb Użytkownika.

Gdy użytkownik kontaktuje się z M&M Motocykle za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty elektronicznej, itp. przekazuje M&M Motocykleswoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, a M&M Motocykle będzie je przetwarzać zgodnie z celem ich przekazania przez Użytkownika w tym na warunkach not prawnych wskazanych pod formularzami.

Podczas wizyty użytkownika w serwisie automatycznie zbierane są dane dotyczące takiej wizyty, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, czy też dane służące do lokalizacji geograficznej użytkownika, w celach technicznych, związanych z administracją serwerów portalu, jak również w celach statystycznych, przy analizie demograficznej użytkowników.

Stosownie do zapisu art. 18 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204), możemy zostać zobowiązani do wydania informacji w tym w szczególności numeru IP komputera zawartych w logach dostępowych na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

 Skrypty statystyk

W kodzie stron serwisu są umieszczone skrypty statystyk oprogramowania google analytics pozwalające mierzyć ruch generowany na serwisie www.akcesoriamotocyklowe.pl

 Charakter prawny dokumentu

  1. Niniejszy dokument nie jest podstawą praw i obowiązków użytkowników serwisu www.akcesoriamotocyklowe.pl

 Sposób wykorzystywania danych

  1. Podstawowym celem wykorzystywania danych użytkownika jest udostępnianie serwisu www.akcesoriamotocyklowe.pl w sieci internet.

  2. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników w serwisie. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

  3. W przypadku naruszenia prawa przez użytkownika, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, M&M Motocykle może udostępnić dane użytkownika organom wymiaru sprawiedliwości takim jak sądy, prokuratury, policja i inne organy ścigania, a także uprawnionym osobom trzecim.

Formularz kontaktowy:

Wypełniając formularz kontaktowy, przyjmujesz do wiadomości, że twoje dane osobowe będą przetwarzane przez M&M Motocykle spółka cywilna Marcin Ogorzałek, Michał Damasiewicz ul. Ignacego Paderewskiego, 33-300 Nowy Sącz Nip. 734-31-78-907 Regon 120297323 jako Administratora Danych Osobowych o ile nic innego nie wynika z kontekstu i treści wpisów w formularzu, dane osobowe wprowadzane przez formularz będą przetwarzane przez M&M Motocykle spółka cywilna Marcin Ogorzałek, Michał Damasiewicz w celu wystosowania odpowiedzi na zapytanie użytkownika oraz prowadzenie ewentualnej korespondencji. Wypełniając formularz przyjmuje do wiadomości, że:

  1. podanie danych jest dobrowolne, aczkolwiek niezbędne dla prowadzenia korespondencji,

  2. na podstawie bezwzględnie obowiązujących przepisów o ochronie danych osobowych masz prawo wglądu do swoich danych osobowych, ich poprawiania oraz zgłoszenia żądania zaprzestania ich przetwarzania. Prawo to może być wykonywane poprzez przesłanie odpowiedniego wniosku w formie pisemnej na adres: M&M Motocykle spółka cywilna Marcin Ogorzałek, Michał Damasiewicz ul. Ignacego Paderewskiego, 33-300 Nowy Sącz.